Новини

 • Ферион се завърна на футболното поле в началото на юни

  Ферион се завърна на футболното поле в началото на юни

  Принудителната пауза от няколко месеца без любимата игра приключи в началото на юни. Тогава отборите от Ферион ДЮШ се върнаха на игралнотополе. По случай 1 юни – Денят на детето, се проведе футболен мач между набор 2007/08, 2009/10 и отбор на родителите. Младите фериончета бяха подсилени от своя наставник Георги Борисов, който ги подпомагаше с опита си и своите умения. Отборът на „възрастните” се възползва от рутината и физическите си предимства и завоюва победа в приятелската среща. През следващите дни бяха изиграни още няколко контроли, чрез които младите състезатели бързо навлязоха в обичайния си ритъм.

 • Добро представяне в контролите

  Добро представяне в контролите

  В последния петък на юни съставите на ФК Ферион изиграха две контроли. Играчите на набор 2007/08 и 2009/10 посрещнаха на тренировъчното игрище до ст. „Локомотив” отборът на Металург (Перник). Срещата предизвика сериозен интерес за контролен мач между юношески отбори в ранна възраст. Перничани разполагаха със състезатели от по-големи набори, което им помогна да влязат по-бързо в мача. Гостите поведоха след бързи пробиви. След почивката постепенно „фериончетата” иззеха инициативата, свалиха оковите на притеснението и показа борбеност по всички точки на терена. Опитите за контраатаки на Металург не доведоха до попадения заради самоотвержените намеси на играчите в черно-бели екипи. Прибързаността им попречи да намалят разликата. И двамата вратари показаха своите умения с ръце и крака. В края на срещата треньорът Георги Борисов извърши доста смени, но играта на отбора остана стабилна. По същото време воденият от треньора Станислав Симов набор 2004/05 загуби с 0-2 от ЦСКА 1948. Първото полувреме приключи при нулево равенство, като играчите на Ферион добре се противопоставяха на своя съперник. След почивката треньорът Симов даде шанс на всички свои подопечни и противниците се възползваха от това, вкарвайки два гола. Въпреки пораженията, в изиграните се видяха много положителни тенденции, които тепърва трябва да се затвърждават.

 • Честито лято!

  Честито лято!

  ФК Ферион честити на своите състезатели настъпването на лятото и има пожелава много щастливи мигове на футболния терен и извън него!

 • Видеоселекция: Майсторски голове 2018

  Видеоселекция: Майсторски голове 2018

  Едни от най-красивите изпълнения от 2018:   

 • Честит Първи юни!

  Честит Първи юни!

  ФК Ферион Ви честити първи юни с една филмова класика 

 • Видеоселекция: 10 странни гола

  Видеоселекция: 10 странни гола

  Неделно настроение с някои от най-странните голове във футболната история ВИЖ ТУК:

 • Видеоселекция: голове от корнер

  Видеоселекция: голове от корнер

  Някои от най-запомнящите се голове от ъглов удар ВИЖ ТУК .

 • Футболна техника от Древността

  Футболна техника от Древността

  Когато показваш техника в нетипично спортно облекло: ВИЖ ТУК

 • Отмяна на тренировките

  Отмяна на тренировките

  Във връзка със заповед на министъра на здравеопазването и становището от страна на БФС ФК Ферион отменя насрочените за утре (петък, 15 май) тренировъчни занимания.

 • Подновяване на тренировките

  Подновяване на тренировките

  ФК Ферион подновява тренировъчната си дейност от 15 май (петък). Тренировките за учащите следобед от набор 2004/05 ще се проведат от 9 ч., а за набор 2007/08, 2009 и останалите от набор 2004/05 - в 19 ч. Графикът на отбора за следващата седмица ще бъде определен след провеждането на петъчните занимания и анализ от страна на треньорското ръководство.

Интересуваш се от ФК Ферион?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори