Новини

 • Летни емоции и футболни страсти

  Летни емоции и футболни страсти


  От 19 до 21 юли отборът на ФК Ферион набор 2009 взе участие в силния международен турнир „Черно море купа Несебър 2020” (ITF Black Sea Cup Nesebar 2020). Състезателите показаха изключителна дисциплина, особено що се отнася до предпазните мерки. Доброто настроение и отборният дух властваха в горещите летни дни. По време на срещите бе даден шанс на всички футболисти. Малките състезатели имаха възможност да се изправят срещу представители на школи от различни региона и да почерпят опит от сблъсъка с тях. Предложените условия в хотела бяха на изключително високо ниво и с високо качество, особено що се отнася до взетите мерки по отношение на хигиената. Така „фериончетата” можаха да съчетаят летните удоволствия с футболните занимания.

 • На лагер в планината

  На лагер в планината


  Лятото е в разгара си и подготовката на ДЮШ ФК Ферион тече с пълна сила. Отборът на ФК Ферион набор 2004/05 замина на летен лагер, който ще се проведе в Етрополе от 29 юли. Играчите се качиха в планината и избягаха от знойните жеги и ще тренират там в продължение на седмица. Възпитаниците на треньора Станислав Симов ще търсят навлизане във форма след паузата във футболните първенства за юношешските възрасти. Отборът е настанен в хотел „Еверест”, който предлага отлични условия. Възможно е по време на престоя в Етрополе да се проведе и контрола с местния Чавдар. Проведеният лагер ще спомогне, за да бъде повишен тонуса на играчите, както и техните умения.

 • Подготовката върви по план

  Подготовката върви по план


  Юли е в разгара си, а лятната на подготовката на ДЮШ на ФК Ферион върви по план. Слънчевото време предоставя отлични условия за игра, особено във вечерно време, когато се провеждат заниманията на състава. Тренировъчният процес е редовен и състезателите активно взимат участие в него. Различните набори изиграха няколко контроли през последните седмици, с които добиха опит и постепенно възвърнаха спортната си форма. Видяха се силните и слабите страни на формациите, а треньорите направиха своите изводи и анализи въз основа на видяното. Така идва времето и на следващия етап от подготовката. Предстои провеждането на летните лагери, където отборите на Ферион ще срещнат и премерят сили с интересни и разнообразни съперници. Лагерите ще бъдат изключително полезни за тактическото, физическото и игровото развитие на младите футболисти, както и за сплотяването на отборния дух.

 • Ферион с два отбора на силен турнир край морето

  Ферион с два отбора на силен турнир край морето


  Лятната подготовка навлиза в същинска си фаза – участието в летни турнири. Тази година ФК Ферион е част от международния турнир „Черно море купа Несебър 2020” (ITF Black Sea Cup Nesebar 2020), като ще вземе участие с два отбора. Състезателите вече отпътуваха за морския град и пристигнаха успешно. При тегления жребий ФК Ферион 1 попадна в една група с Черноморец (Бургас), Несебър 2 и ФК Пирин 2001. ФК Ферион 2 пък ще има за съперниците тимовете на Несебър 1, Добруджа и Дунав. Ясна е вече и програмата на състезанието. На 17 юли (петък) в 9 ч. ФК Ферион 1 излиза на централния терен срещу Черноморец. Час по-късно ФК Ферион 2 ще играе с Несебър. В събота, 18 юли, ФК Ферион 1 се среща с Несебър отново в 9 ч., а след това ФК Ферион 2 се изправя срещу Дунав. В неделя сутринта съперник на ФК Ферион 1 е Пирин 2001. Последната среща от груповата фаза на ФК Ферион 2 е съставът на Добруджа. Пожелаваме успех на младите ферионци, едно добро представяне и излизане от групите.

 • Ферион се завърна на футболното поле в началото на юни

  Ферион се завърна на футболното поле в началото на юни


  Принудителната пауза от няколко месеца без любимата игра приключи в началото на юни. Тогава отборите от Ферион ДЮШ се върнаха на игралнотополе. По случай 1 юни – Денят на детето, се проведе футболен мач между набор 2007/08, 2009/10 и отбор на родителите. Младите фериончета бяха подсилени от своя наставник Георги Борисов, който ги подпомагаше с опита си и своите умения. Отборът на „възрастните” се възползва от рутината и физическите си предимства и завоюва победа в приятелската среща. През следващите дни бяха изиграни още няколко контроли, чрез които младите състезатели бързо навлязоха в обичайния си ритъм.

 • Добро представяне в контролите

  Добро представяне в контролите


  В последния петък на юни съставите на ФК Ферион изиграха две контроли. Играчите на набор 2007/08 и 2009/10 посрещнаха на тренировъчното игрище до ст. „Локомотив” отборът на Металург (Перник). Срещата предизвика сериозен интерес за контролен мач между юношески отбори в ранна възраст. Перничани разполагаха със състезатели от по-големи набори, което им помогна да влязат по-бързо в мача. Гостите поведоха след бързи пробиви. След почивката постепенно „фериончетата” иззеха инициативата, свалиха оковите на притеснението и показа борбеност по всички точки на терена. Опитите за контраатаки на Металург не доведоха до попадения заради самоотвержените намеси на играчите в черно-бели екипи. Прибързаността им попречи да намалят разликата. И двамата вратари показаха своите умения с ръце и крака. В края на срещата треньорът Георги Борисов извърши доста смени, но играта на отбора остана стабилна. По същото време воденият от треньора Станислав Симов набор 2004/05 загуби с 0-2 от ЦСКА 1948. Първото полувреме приключи при нулево равенство, като играчите на Ферион добре се противопоставяха на своя съперник. След почивката треньорът Симов даде шанс на всички свои подопечни и противниците се възползваха от това, вкарвайки два гола. Въпреки пораженията, в изиграните се видяха много положителни тенденции, които тепърва трябва да се затвърждават.

 • Честито лято!

  Честито лято!


  ФК Ферион честити на своите състезатели настъпването на лятото и има пожелава много щастливи мигове на футболния терен и извън него!

 • Видеоселекция: Майсторски голове 2018

  Видеоселекция: Майсторски голове 2018


  Едни от най-красивите изпълнения от 2018:   

 • Честит Първи юни!

  Честит Първи юни!


  ФК Ферион Ви честити първи юни с една филмова класика 

 • Видеоселекция: 10 странни гола

  Видеоселекция: 10 странни гола


  Неделно настроение с някои от най-странните голове във футболната история ВИЖ ТУК:

Интересуваш се от ФК Ферион?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори