Новина

Добър старт на първенствата

Добър старт на първенствата

Започнаха първенствата на всички гарнитури на ФК Ферион. След като до сега играеха само батковците, родени 2002 година, сега започнаха и всички по-малки момчета.

Най-малките ни възпитаници, родени след 2007 година, се представиха на ниво и разбиха отборът на ФК Кремиковци с 8:1. На стадионът в село Герман имаше само един отбор, който водеше играта и създаваше ситуации пред противниковата врата и това бяха нашите малки футболисти. Над всички в срещата беше Юлиян Гюров, който отбеляза 4 гола. Два гола добави Мишо Генов, а с по един се отчетоха Майкъл Наков и Денис Ракиповски.

На стадионът в Драгалевци успешен дебют направиха и батковците от 2006 година. Те се изправиха срещу коравият отбор на Спартак София. В равностен мач, макар и с повече положения за нашият отбор, успяхме да вземем трите точки с изстрадалият резултат 2:1. В първата третина и двата отбора се разузнаваха и не си отбелязаха гол. През втората част момчетата на Спартак ни изненадаха и затвориха частта с един гол аванс. Но в третата част Илия Андонов донесе победата с двата си гола.

Неприятна загуба претърпяха момчетата, родени през 2005 година. Те отстъпиха пред Локомотив София с 6:0 и не оправдаха очакванията за по-сериозно представяне. И в двете полувремена записахме класически загуби от по 3:0 и не успяхме да се противопоставим на железничарите.

Ферион 2004 също дебютира с победа над БМ спорт с убедителното 5:0. Вече понатрупалите опит момчета успяха да разгърнат потенциала си и се справиха без особени затруднения с противника. С разнообразна игра те объркваха противниковата защита и много наши футболисти имаха шанс да отбележат. Петимата голмайстори за нас бяха Рой Митов, Любомир Петков, Радослав Славчев, Николай Велинов и Александър Пачкински.

Батковците от Ферион 2002 също бяха убедителни в среща от петият кръг на първенството. Те се изправиха срещу ЦСКА 1948 и не се стреснаха от именитият си съперник.  Без напрежение и детински грешки те спокойно разиграваха топката и създадоха множество положения. Първото полувреме завърши 2:1 за нас, като червените имаха само един удар и успяха да отбележат с него, докато ферионци имаха поне дузина положения за гол. Втората част не се различаваше особено от първата, единственото което направи впечатление, бе подобреният мерник на нападателите. В герой на мача се оказа Ивайло Лилов, който отбеляза всичките голове за нас, за крайното 5:1

Интересуваш се от ФК Ферион?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори