Новина

Светлина в тунела

Светлина в тунела

Изминалият уйкенд бе най-кошмарният за ФК Ферион от създаването му. По лошо представяне никога не сме имали, но както казват старите хора – винаги има първи път. За добро или за лошо и това трябваше а се случи някой ден. Загубите са неприятни, разгромните загуби, още повече. Изпуснатите точки и пропилените победи оставят горчив привкус. Тоталното надмощие на противника и ненамирането на противодействие смачква самочувствието. Съдийските грешки и липсата на шанс удрят по ентусиазма за игра.  Но желанието за игра и мотивацията са основна движеща сила за добро представяне на отбора. Когато излезеш уплашен и с наведена глава, когато те е страх и не те интересува какво ще се случи, когато не се влагаш и не помагаш на съотборника до себе си, когато не вложиш и последните си сили, няма как да се получи. Тренировките не са за отбиване на времето, не са купон, не са забавление. Тренировките са много работа и усилия и сработване със съотборниците. Наученото на тренировките се показва на мачовете. Когато не полагаш усилие в едното, няма как да дойдат резултатите в другото. Когато го няма желанието и хъса, няма и победи, няма и развитие, няма и бъдеще. Мачовете са арената, на която може да изгрееш за големият футбол, но когато не си подготвен е загуба на време.

И петте отбора записаха загуби в срещите си за различните първенства. Момчетата от 2002 година загубиха безславно с 4:0 от Спортист София. 2004г. загубиха с 4:1 от Лъвчетата, като попадението за нас дойде от дузпа, изпълнена точно от Любомир Петков. 2005 година паднага 3:1 от Ком, а 2006г. загубиха от Септември с 2:1. Родените след 2007 инкасираха тежка загуба с 9:1 от Национал.

Точно тук идва светъл лъч надежда. В тоталната тъмнина с прокрадна една блещукаща светлинка. И сега е моментът всички да се хванат за нея и да преосмислят приоритети се си. Всички трябва да вземат пример от малкият си съотборник Юли Гилов. Когато едни не идват на мачовете, други имат по важни неща, а трети не тренират, а се забавляват идва моментът на изгряването на други. Юли Гилов, макар и по-малък успя да отбележи и трите гола за трите възрастови групи. Светлина в тунела се вижда, важно е и другите да я забележат и да се замислят.

След 5 загуби и голова разлика 22:4 е време футболистите да слушат треньорите и да вземат нещата на сериозно, ако искат да успеят в бъдещите си начинания по зеленият терен. И тренировка, след тренировка, след тренировка…..

Интересуваш се от ФК Ферион?

Ако искаш да ни пишеш по някакъв повод, можеш да го направиш бързо и лесно от формата ни за контакт

Пишете ни

Партньори